Sluit B&B ’t Molenerf

Een unieke locatie in een uniek kader

Knokmolen & omgeving

De Knokmolen is een hele troef om bij ons te komen logeren. Hier maak je kennis met een traditionele windmolen, gebouwd in 1840. Deze molen is als monument geklasseerd in 1958. Tijdens het eerste kwart van de 20 ste eeuw werd naast de molen een mechanische maalderij gebouwd. Deze werkt nog steeds en wordt aangedreven door een dieselmotor Blackstone. De molen is nog in bedrijf en dan ook toegankelijk. We nemen je graag mee om het eeuwenoude mechanisme en de molentaal aanschouwelijk uit te leggen. Tot oktober 2020 was onze opa Molen (Roland Wieme) hier de gepassioneerde molenaar, met véél molenliefde heeft hij zijn passie aan ons doorgegeven. Na het overlijden van mijn vader (nov.'20) heb ik mijn examen afgelegd en mijn diploma Meester-Molenaar behaald. Ook mijn dochter Yana volgt de cursus vrijwillig molenaar, zodat de wieken van de Knokmolen nog vele jaren mogen draaien.

Ruiselede gekend onder de naam “ Molendorp”, is een landelijke gemeente. Ze maakt deel uit van het arrondissement Tielt. De gemeente bestaat uit 3 parochies: Doomkerke, Kruiskerke en Ruiselede. Het landschap is er hoofdzakelijk vlak en word doorsneden door de Poekebeek, Wantebeek en Reigerbeek. 

We laten je graag genieten van de vele wandel -en fietsroutes in de groene oase van Ruiselede en omgeving. Parochieveld, Vorte bossen, Bulskampveld, … Ideaal vertrekpunt naar de Kust, Brugge, Gent en Leiestreek die met de auto te bereiken zijn. Toeristische info in de B & B verkrijgbaar. 

Ruiselede grenst aan de gemeenten Beernem, Wingene, Tielt, Schuiferskapelle, Kanegem en aan de Oost Vlaamse gemeenten Poeke, Lotenhulle en Aalter. 

Op muzikaal vlak is Ruiselede de thuisbasis van Piano's Maene en  Blues & Jazzclub Banana Peel. Deze ligt op wandelafstand van B & B ’t Molenerf.

Evenementen in Ruiselede

Datum Evenement Frequentie
21 april 2024 Erfgoeddag jaarlijks
28 april 2024 Vlaamse Molendag Jaarlijks
7 juli 2024 Regionale Molendag jaarlijks
15 september 2024 Open Monumentendag jaarlijks
20 oktober 2024 Oost -en West Vlaamse molendag Jaarlijks